Koopman koopt Möhlmann Automobil-Logistik

De Nederlandse autologistieker Koopman heeft het Duitse bedrijf Möhlmann Automobil-Logistik (Neuenburg) overgenomen. Met deze acquisitie wil het bedrijf zijn netwerk op de Duitse markt verder uitbreiden.

Alle 100 personeelsleden en het volledige wagenpark van zo’n 90 voertuigen van Möhlmann Automobil-Logistik worden overgenomen. Het bedrijf, dat in 1960 is opgericht, opereert vanuit Neuenburg, in de nabijheid van de havens van Emden en Bremerhaven. Het vervoert gemiddeld 1200 voertuigen per dag in Duitsland en Europa en beschikt over een terrein van 144.000 m² voor tussentijdse stockage van auto’s.

De totale vloot van Koopman Logistics Group uit het Groningse Noordhorn groeit dankzij deze acquisitie naar 490 voertuigen en het personeelsbestand naar ruim 900 werknemers. De gezamenlijke jaaromzet bedraagt ongeveer 130 miljoen euro.  In Duitsland beschikte Koopman al over vestigingen in Munster, Maagdenburg, Giessen, Rochlitz, Neurenberg en Weener.

Volgens Jon Kuiper, de ceo van  Koopman Logistics Group, is de groep  de grootste speler in de Benelux op het gebied van automotive-logistiek. Het bedrijf verstrekt diensten aan autofabrikanten, importeurs en beheerders van grote wagenparken, zoals leasemaatschappijen en verhuurbedrijven.