DP World ziet winst en volumes fors groeien

DP World heeft in het eerste halfjaar op zijn terminals 13,89 miljoen teu behandeld. Die stijging van de bedrijvigheid met 8,5% (bij gelijke perimeter was sprake van ruim 11%) ging ook gepaard met een lichte toename (0,8%) van de gemiddelde opbrengst per teu. Het vertaalde zich in fors meer omzet en winst.

De omzet ging 10% hoger staan op 1,66 miljard dollar. De winst klom naar 332 miljoen dollar, een kwart meer dan in het eerste halfjaar van 2013. Die resultaten sterken het voornemen van de groep uit de Verenigde Arabische Emiraten om zijn positie wereldwijd verder uit te bouwen. In de eerste semester van dit jaar trok DP World 350 miljoen dollar uit voor investeringen.Vorig jaar kreeg het netwerk er met London Gateway onder meer een bijkomend Europees ankerpunt bij.

“Tegen 2015 verwachten we over een globale capaciteit van 85 miljoen teu te beschikken en tegen2020 zou dat 100 miljoen teu moeten zijn, al zal dat ook afhangen van wat de markt vraagt”, zegt DP World in een persbericht. In het laatste kwartaal van 2014 komt er alvast 2 miljoen teu aan capaciteit bij in Jebel Ali, de thuisbasis van de terminaloperator. Over de komende twee jaar staan voor 8 miljoen teu aan capaciteitsuitbreidingen op stapel.

“We zijn goed gepositioneerd voor groei op de middellange en lange termijn en we rekenen erop het beter te blijven doen dan de markt”, zegt ceo Mohammed Sharaf.