Distri Rail biedt Noordzeehavens verbinding met Ludwigshafen

Vanaf 7 januari biedt spooroperator Distri Rail vanuit de zeehavens Antwerpen en Rotterdam een shuttle naar Kombi Terminal Ludwigshafen via Duisburg.

Distri Rail maakt hiervoor gebruik van de bestaande spoorshuttle tussen Duisburg en Frankfurt am Main, waarop een stop op de KTL Ludwigshafen wordt ingelast. Antwerpen en Rotterdam krijgen er zo een verbinding naar deze industrieregio bij.

De shuttleverbinding start met drie roundtrips per week met telkens 100 teu voor een totaalgewicht van 2.400 ton per trein en verbindt Duisburg met KTL Ludwigshafen en Frankfurt Industriepark Höchst met een nachtsprong. Southbound zijn er vertrekken op maandag, woensdag en vrijdag en norhtbound op dinsdag, donderdag en zaterdag.

DIT-terminal

De uitgebreide spoordienst doet in Duisburg de DIT-terminal aan, waar er directe aansluitingen zijn naar Antwerpen en Rotterdam. In Rotterdam worden alle zeeterminals op de Maasvlakte en het RSC Waalhaven aangelopen. Vanaf januari worden ook stops voorzien op enkele shortseaterminals zoals bijvoorbeeld die van Cobelfret.

Naar Antwerpen zijn er dagelijkse verbindingen naar kaai 1700 (Antwerp Gateway) met doorverbindingsmogelijkheden naar andere terminals.

Via KTL Ludwigshafen biedt Cross Limits Logistics, een filiaal van Distri Rail, ook doorverbindingsmogelijkheden aan naar een aantal Franse bestemmingen zoals Lyon, Chalon-sur-Saône, Le Havre en Marseille.