DB Schenker breidt uit op Brucargo

DB Schenker heeft eerder deze maand een nieuw Healthcare Competence Center in gebruik genomen op Brucargo 756.

Het nieuwe complex is conform de hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen van de Good Dsitribution Practices (GDP) en is door het federale Ministerie van Volksgezondheid erkend om farmaceutische producten op te slaan. Het beschikt over speciale zones met temperatuurregeling van 2 tot 8°C en van 15 tot 25° C.

Enkele weken geleden kondigde Brussels Airport zijn initiatief aan om de luchthavengemeenschap als geheel een certificatie te bezorgen als ‘Center of Excellence for Independent Validators in Pharmaceutical Handling’ (CEIV). Tot de 11 bedrijven die zich mee onder die banier willen scharen, behoren 3 expediteurs, maar geen DB Schenker.

“Wij dragen dit project zeker een warm hart toe”, zegt Eddy Raes, Business Unit Director Airfreight van Schenker NV. “Wij hebben in het verleden al binnen onze eigen organisatie zelf een certificaat behaald en dat geldt ook voor andere collega’s in deze niche. Alle initiatieven die de buitenwereld duidelijk maken dat we op het vlak van farmalogistiek de nodige vergunningen kunnen voorleggen, versterken echter het imago van Brussels Airport als farmahub.”