Daewoo haalt grote bestelling uit Europa binnen

De Zuid-Koreaanse scheepswerf Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering heeft woensdag een grote bestelling voor drie containerreuzen binnengehaald.

Aan het contract hangt een waarde van 465 miljoen dollar, wat 155 miljoen dollar per schip is. Daewoo geeft de naam van de opdrachtgever niet vrij, maar wil wel kwijt dat het om een Europese rederij gaat. De drie containerreuzen moeten voor 15 februari 2017 in de vaart komen.

De prijs van 155 miljoen dollar is precies dezelfde als die van de drie schepen van 19.200 teu die de Scorpio groep uit Monaco deze zomer bij Daewoo bestelde op basis van een lange-termijncharter aan MSC.

Grootste ter wereld

Scorpio wou ook drie vergelijkbare schepen bij Samsung Heavy Industries bestellen en heeft dus mogelijk besloten om het tweede trio ook door Daewoo te laten bouwen. Met een capaciteit van 19.200 teu zouden de schepen van Scorpio/MSC de grootste ter wereld worden.

Bij Daewoo wordt intusen ook de ‘MSC Oscar’ (18.000 teu) afgewerkt als eerste uit een reeks van negen schepen die de Chinese Bank of Communications en Minsheng Financial Leasing hebben besteld voor een bareboat charter aan MSC. Deze nieuwbouw zou al in januari in de vaart komen.

Daewoo is ook in de running voor nieuwe orders van Maersk Line. De Deense rederij wil vanaf 2017 weer nieuwe tonnage in de vaart nemen omdat het huidig nieuwbouwprogramma in september volgend jaar afloopt met de oplevering van de twintigste en laatste Triple-E, de ‘Marit Maersk’ (18.270 teu).