Al vier grote klanten voor ‘City Logistics’ in Antwerpen

Het proefproject ‘City Logistics’ dat bpost in juni van dit jaar in Antwerpen heeft opgestart, slaat aan bij de grote vervoerders.

Bedoeling van het project is dat bpost voor rekening van derden goederen gaat bezorgen in het centrum en de haven van Antwerpen. Volgens Marc Goossenaerts van bpost is het project in juni opgestart met één klant, het transportbedrijf Gillemot uit Kampenhout. Intussen zijn ook Wim Bosman, K+N en Corneel Geerts  op de kar gesprongen. Een vijfde vervoerder sluit binnenkort aan.

“Wij hadden ons tot doel gesteld om tegen het eind van het jaar vijf tot zes klanten te tellen. We brengen een goede boodschap. Vanaf 5u30, dus voor de spits, kunnen de vervoerders hun goederen afleveren aan het depot van City Logistics aan het Houtdok op het Eilandje. Daardoor kunnen ze snel terug over hun vrachtwagen beschikken voor andere leveringen. Na het lossen, bereiden wij de levering voor met kleinere vrachtwagens en meer gebundeld. Zo kunnen we besparen op zowel het aantal gereden kilometers als op de CO2-uitstoot”, zegt Goossenaerts.

Havengebied

Van de leveringen is zo’n 60% bestemd voor het havengebied en 40% voor de winkels in het stadscentrum. “Wij zitten op enkele kilometers van het stadscentrum en de haven en zorgen ervoor dat vervoerders niet moeten aanschuiven bij de naties. Wij aanvaarden zowel pakjes als enkele paletten maar ook grote kisten. We kunnen ook een oplossing bieden voor buitenlandse chauffeurs die te laat toekomen om hun goederen nog op een bepaalde locatie te lossen. We trachten onze vloot zo optimaal mogelijk te gebruiken, door ecologisch te rijden en zoveel mogelijk mee te nemen”, aldus nog Goossenaerts.

Bpost gaat actief de markt op om het project verder te promoten.