Ziegler legt eerste steen van nieuwbouw op Brucargo

De groep Ziegler legde donderdag de eerste steen van zijn nieuwe gebouw op Brucargo. Tegen het voorjaar 2020 moet het af zijn. Met het splinternieuwe pand wil het familiebedrijf de cargo-activiteiten op Brucargo verderzetten en uitbreiden.

Ziegler is al sinds 1981 actief op Brucargo. Toen de concessie van zijn gebouw recent afliep, besliste de groep om nog eens minimaal twintig jaar actief te zijn op de luchthaven. De eerste steen van het nieuwe gebouw werd donderdag gelegd in de aanwezigheid van Alain Ziegler, voorzitter van de groep, CEO Diane Govaerts (links op de foto) en bestuurster Charlotte Ziegler. De medewerkers verhuizen tegen de lente 2020 naar het nieuwe gebouw. 

Inspelen op e-commerce

Het nieuwe gebouw zal de huidige cargo-activiteiten op Brucargo verderzetten. “Als familiebedrijf willen we inspelen op onder meer de snelle ontwikkeling van e-commerce”, zegt Stephan Van den Bruel, head Airfreight Belgium bij Ziegler. “Het gebouw wordt uitgerust met hoogtechnologische snufjes zodat we onze klanten uit de verschillende sectoren nog beter kunnen bedienen.” 

Ziegler opende vorige maand nog een nieuwe vestiging op Liege Airport. Die is vooral gericht op de b2b-e-commerce en het spoorvervoer van en naar China. De Luikse luchthaven dient als multimodale hub voor diensten op China. 

Melanie De Vrieze