Zeebrugge steunt nieuw postgraduaat Smart Logistics KU Leuven

In september start KU Leuven, met steun van de haven van Zeebrugge, een postgraduaat Smart Logistics. Deze deeltijdse opleiding van één academiejaar zal gespreid worden over de campussen Brugge, Kortrijk en Gent.

Als vervolg op het engagement dat KU Leuven en het Zeebrugse havenbestuur aangingen op het congres Summit of Bruges in mei 2018, wordt woensdag in Zeebrugge een gloednieuw postgraduaat Smart Logistics voorgesteld. Deze vrijdagmorgen lichtte vicerector Piet Desmet (derde van links op foto, met Dennis Maly, Ghanima Van de Venne en Joachim Coens van MBZ) hierover een tip van de sluier. Op de website van KU Leuven zijn alle praktische details al beschikbaar.

Het postgraduaat Smart Logistics beoogt een grondig inzicht in de economische, technologische, commerciële, organisatorische en IT-aspecten van de logistieke keten. Bovendien is er bijzondere aandacht voor de recente technologische ontwikkelingen en mogelijkheden om operaties en logistieke processen te verbeteren.

Vier modules

Het postgraduaat Smart Logistics omvat vier modules en een afsluitende scriptie met presentatie waarin de opgedane kennis uit de verschillende onderdelen wordt samengebracht. De modules zijn: supplychainmanagement, transportoptimalisatie, datagedreven logistiek, hr & leiderschap.

De opleiding is gericht op ondernemers en bedrijfsleiders, logistiek managers, supplychainmanagers, voorraad- en/of productieverantwoordelijken, operationeel managers en IT-verantwoordelijken. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een masterdiploma en enkele jaren relevante ervaring binnen het brede domein van supplychainmanagement en/of logistiek bezitten. Masters zonder relevante ervaring en bachelors kunnen mits voldoende motivatie toch deelnemen.

Praktische informatie

De lessen lopen van 27 september 2019 tot eind maart 2020, telkens op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag. In juni 2020 worden de scripties ingediend en gepresenteerd. Er wordt afwisselend les gegeven op de campussen in Brugge, Kortrijk en Gent. Meer info via deze link.

Roel Jacobus