WFS bouwt nieuw luchtvrachtmagazijn op Brucargo

Grondafhandelaar Worldwide Flight Services (WFS) bouwt op Brucargo een nieuw distributiecentrum van 8.670 m² in samenwerking met Montea. Het project moet de afhandeling van e-commerce en farma in de luchtvracht nieuwe kwaliteitsimpulsen geven.

WFS is met 200 locaties in 23 landen verspreid over 5 continenten een van de grootste spelers in de sector. Het nieuwe complex op Brucargo bestaat uit 7.230 m² opslagruimte en 1.440 m² kantoren. “Dit is een cruciale stap in het verder ontwikkelen van een modern afhandelingsproduct op Brucargo. Dit project gaat ons in staat stellen om frisse impulsen te geven aan de kwaliteitsnormen en de moderne eisen met betrekking tot e-commerce en farma in de luchtvracht”, zei Marc Claesen, regionaal vicepresident WFS, bij de start van de werken begin deze week.

Cargozone

Het nieuwe gebouw maakt deel uit van een grootschalige ontwikkeling van de cargozone van Brussels Airport. “Aan de westelijke kant willen we investeren in een gebouw van ongeveer 50.000 m² voor de behoeften van vier ondernemingen, waaronder WFS. Daarnaast zal ook het bestaande gebouwencomplex gerenoveerd worden”, zei Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company. Het gaat om een investering van 100 miljoen euro, gespreid over drie jaar.

Met de nieuwe ontwikkeling op Brucargo zit Montea al aan 130.000 m² bedrijfsruimte op de cargozone van de luchthaven. “We zijn overtuigd van het belang van goede draaiende luchthavens, met professioneel management en een visie op lange termijn”, zei Jo De Wolf, CEO van Montea.

Koen Heinen