Week werken aan kruispunt onder fly-over Brussels Airport

Op de Haachtsesteenweg en de Luchthavenlaan starten volgende week maandag 19 augustus onderhoudswerken. Alle verkeer richting Brucargo, Haacht en richting E19 Antwerpen/Mechelen wordt omgeleid via de fly-over. De werken zullen een week duren.

De lokale betonverhardingen op de Haachtsesteenweg in de rijrichting van Kampenhout Sas (N21) en op de Luchthavenlaan (N211) ter hoogte van het kruispunt met de Haachtsesteenweg worden vanaf maandag 19 augustus tot zaterdag 24 augustus hersteld. Dat meldt het agentschap Wegen en Verkeer. 

Twee fasen

De aannemer werkt in twee fasen met lokale omleidingen. In de eerste fase, vanaf maandagavond 19 augustus 20.00 uur, wordt op de Haachtsesteenweg (N21) richting Kampenhout/Haacht gewerkt. Het verkeer komende van Diegem wordt tijdens de opbraak van de betonverharding omgeleid via de rotonde Brucargo. Vanaf dinsdagochtend 20 augustus rijdt het verkeer komende van Diegem richting Haacht rechtdoor over één rijstrook, tijdens de verdere afwerking van de betonverharding. Alle andere rijrichtingen worden omgeleid via de rotonde Brucargo. In de loop van woensdagnacht gaat de Haachtsesteenweg terug open.

Nadien start de tweede fase onder de fly-over Luchthavenlaan (N211) ter hoogte van het kruispunt met de Haachtsesteenweg (N21). De aannemer werkt op dezelfde manier en start woensdagnacht 21 augustus. De werken gaan door tot zaterdag 24 augustus.

Melanie De Vrieze