Weerts Supply Chain investeert nu ook in Tongeren

Weerts Supply Chain uit Milmort (Luik) heeft de voormalige site van Teleflex Medical in Tongeren gekocht. Het bedrijf wil er logistieke activiteiten voor de voedingssector opstarten. Daarnaast gaat de groep haar gloednieuw magazijn fors uitbreiden.

Weerts Supply Chain – dat zopas zijn 30e verjaardag vierde – groeit al sinds enkele jaren zeer hard. Zo kon de groep twee jaar geleden het contract winnen voor de inboundlogistiek van Audi in Vorst en kon ze meerdere nieuwe contracten sluiten in de voedingssector en de semi-industriële producten. Ook startte ze opnieuw wegvervoeractiviteiten op.

In Milmort werd zopas een nieuwe hoofdzetel ingehuldigd (foto) naast een gloednieuw magazijn van 35.000 m² (voor de helft onder gecontroleerde temperatuur) en 55.000 m² palletplaatsen, dat vorig jaar operationeel werd. Daarin vinden logistieke activiteiten plaats voor onder meer Mondelez (Côte d’Or, Milka, LU, Stimorol, Oreo enzovoort).

Dat gebouw is nu al te klein. Daarom heeft de groep een aanpalende site gekocht dat door Colgate-Palmolive werd gebruikt. “Het gebouw wordt afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw. Het worden twee nieuwe magazijnen van 10.000 en 15.000 m²”, zegt commercieel directeur Norbert Dumoulin.

Tongeren-Oost

Daar blijft het niet bij. Weerts heeft in Tongeren-Oost, net over de taalgrens, nog een site gekocht: die van het voormalige Europese distributiecentrum (edc) van Teleflex Medical. Dat sloot zijn deuren een jaar geleden omdat de activiteiten naar Frankfurt werden overgebracht en nu door Rhenus Logistics worden uitgevoerd. Hierdoor verdwenen toen zo’n honderd arbeidsplaatsen. Naast het gebouw van 14.000 m² bouwt Weerts een uitbreiding van 7.000 m². De nieuwe site zal eveneens gebruikt worden voor de logistiek van voedingsproducten.

Vandaag stelt het bedrijf 550 mensen in België tewerk, waarvan 370 bij Audi in Vorst. Volgens Dumoulin zullen de huidige projecten – en andere die in de pijplijn zitten – enkele honderden banen opleveren. Naar verluidt zou de groep nog eens twee andere sites in België willen kopen.

Weerts Supply Chain bouwt niet alleen logistieke gebouwen voor eigen gebruik, maar ook voor derden. In totaal heeft ze al ruim 500.000 m² opgetrokken, waarvan bijna de helft door Weerts Supply Chain zelf wordt uitgebaat. De vastgoeddivisie investeerde in logistieke en industriële gebouwen in België, Duitsland en Hongarije, alsook in residentiële gebouwen en kantoren in België, Luxemburg en Roemenië.

Philippe Van Dooren