WDP mikt op vastgoedportefeuille van 2 miljard

Logistiek vastgoedgroep WDP heeft zijn groeiambities voor de periode 2013-2016 bijgesteld tot een portefeuille van 2 miljard euro in plaats van de eerder beoogde 1,8 miljard euro. Momenteel is reeds 85% van de initieel voorziene groei gerealiseerd.

In 2014 realiseerde de groep een netto courant resultaat van 67,3 miljoen euro. Dat is een stijging met 13,1% in vergelijking met 2013. De grotere winst is het resultaat van de verdere groei van de portefeuille enerzijds en het onder controle houden van de operationele en financiële kosten anderzijds. Het investeringsvolume in 2014 bedroeg ongeveer 275 miljoen euro netto.

De bezettingsgraad van de portefeuille bleef stabiel op 97,6% eind december 2014 in vergelijking met 97,4% eind december 2013.

WDP verwierf in de loop van vorig jaar onder meer panden in Ternat en Zaventem in België. In Nederland kwamen er sites bij in Zwolle, Tilburg, Echt, Duiven en Venray. De groep deed ook een niet-strategische site in Boom van de hand.

Projecten

Vorig jaar werden ook een aantal projecten afgewerkt. Het ging onder meer om sites in Londerzeel, Luik, Grimbergen en Willebroek (2) in België, en om projecten in Zwolle, Eindhoven, Bleiswijk en Tiel in Nederland. Er was ook nog een ontwikkeling in het Roemeense Ploiesti.

Tot slot heeft de groep ook een aantal projecten in ontwikkeling voor eigen rekening met het oog op verhuring. Het gaat om locaties als Vilvoorde, Londerzeel en Leuven in België, in Schiphol, Harderwijk, Zwolle en Tiel in Nederland en in Braila in Roemenië.

Net voor het jaareinde sloot WDP een overeenkomst voor de verwerving van de FMCG-campus voor DHL Supply Chain in Bornem nabij de containerterminal van Willebroek. Eerder dit jaar werden nog overeenkomsten gesloten voor aankopen in Asse in België, in Rotterdam en Soesterberg in Nederland en in Brasov in Roemenië.

Wat de nieuwbouwprojecten betreft streeft WDP steeds naar het verkrijgen van het internationale BREEAM-duurzaamheidscertificaat.

Raad van bestuur

De raad van bestuur van WDP telt twee nieuwe bestuurders ter vervanging van Dirk Van den Broeck en Alex Van Breedam (Tri-Vizor), wiens mandaten in de eerste helft van dit jaar vervallen. Beide zetelden gedurende twaalf jaar in de raad van bestuur. Ze worden opgevolgd door Anne Leclercq en Prof. Dr. Cynthia Van Hulle.