ViEstA breekt alle records en lokt 1.000 feestvierders (fotoverslag)

De zevende editie van ViEstA, het jaarlijkse afterworkfestijn van de Forward Belgium-jongeren, klopt alle records. "Bij duizend inschrijvingen zijn we gestopt met registreren", zegt een tevreden voorzitter Koen Verhelst.

Het succesrecept van ViEstA is genoegzaam bekend: dj-sets van oudgediende Papa Mojito en maritieme cultheld Halve Neuro, de pittoreske setting van de Bocadero Waagnatie aan de Scheldebocht, een lekker hapje en de zekerheid dat ongeveer heel de Antwerpse 'maritime' present tekent. In grotere getale dan ooit, zo blijkt. Dit jaar sneuvelde het record van de duizend inschrijvingen, waarop de vereniging haar zinnen had gezet na de subtropische editie van vorig jaar. "Bij duizend inschrijvingen zijn we gestopt met registreren", zegt een tevreden Forward Belgium Jongeren-voorzitter Koen Verhelst. "Deze editie was anders dan de voorgaande omdat mensen nu wat meer verspreid stonden over de grote hal en het terras. Vorig jaar was het bovendien dertig graden. Dit jaar was het wat frisser, wellicht zijn sommige mensen daardoor wat sneller naar huis gegaan."

Zomer

Niet dat de feestvierders het aan hun hart lieten komen, getuige de beelden. En dat terwijl een aantal notoire sfeermakers in München op de transportbeurs zitten. Met ViEstA is het begin van de zomer officieel ingeluid. De jongerenafdeling van Forward Belgium houdt nog een Academy op dinsdag 18 juni en vat dan het zomerreces aan. Op naar een volgende recordeditie? 

Michiel Leen