Van Moer Logistics sluit partnerschap met Lidl

Supermarktketen Lidl en de distributieafdeling van Van Moer Logistics hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Deze week worden de eerste ritten gereden met nieuwe gepersonaliseerde bi-temp-trailers, specifiek voor Lidl.

“Als we iets mogen onthouden van de COVID-19-pandemie, is het wel de maatschappelijke impact die de structuur en organisatie van onze retailsector heeft op het land”, klinkt het bij Van Moer. “Het is dan ook belangrijk dat deze essentiële sector blijft inzetten op kwaliteitsvolle en betaalbare producten, maar ook verder investeert in de flexibiliteit en continuïteit van zijn logistieke keten. En dat is exact waar we samen met Lidl naar streven. We hebben een betrouwbaar partnership waar kwaliteit en flexibiliteit primeert.”

Gestaag uitbouwen

De samenwerking gaat van start met enkele truckcombinaties tijdens de eerste week van oktober. Van Moer Logistics investeerde in nieuwe bi-temp-trailers die volledig overeenstemmen met de Lidl-branding. De chauffeurs zullen vanuit het distributiecentrum in Sint-Niklaas de omliggende Lidl-winkels bedienen. In de eerste fase krijgen de chauffeurs de kans om de Lidl-procedures en vestigingen op structurele wijze te leren kennen. Daarna zal het partnership met Lidl gestaag verder worden uitgebouwd. 

Jo Van Moer: “Ik was enorm onder de indruk van het enthousiasme en professionalisme bij Lidl. Het bedrijf straalt een aimabele sfeer uit en legt de focus op jonge en talentvolle mensen. Hun visie op duurzaam ondernemen is ook zeer indrukwekkend. We zijn dus enorm vereerd dat we samen met hen dit partnership kunnen waarmaken.” 

Kwart

Eerder dit jaar introduceerde Van Moer nog 20 lng-trucks om zo een duurzamere vloot op te bouwen. De distributieafdeling van Van Moer Logistics telt zo’n 110 wagens, wat goed is voor zowat een kwart van de hele vloot.

Erik De Troyer