Update bekend logistiekhandboek 'Werken met Logistiek'

'Werken met Logistiek', het bekende logistiekhandboek van de Nederlander Hessel Visser, krijgt weldra een stevige update. "De logistiek verandert zo snel, daar moet je op inspelen", zegt Visser.

'Werken met Logistiek' is een begrip voor al wie in de laatste 25 jaar een opleiding in de logistiek genoot. Sinds het verschijnen van het boek in 1994, gingen 160.000 exemplaren over de toonbank. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de achtste editie. Die bevat heel wat nieuwigheden. "De logistiek verandert zo snel", weet Visser. "Er zijn niet alleen de nieuwe printtechnieken, maar ook ontwikkelingen als AGV's (autonome voertuigen, red.), drones, vormen van augmented reality die hun intrede doen, verregaande automatisering en digitalisering. Bij het jubileum van het boek past dan ook een editie die aan die veranderende realiteit is aangepast." 

Online oefenen 

Aan het basisconcept van het boek – een overzicht bieden van de hele logistieke keten – is niet veel gesleuteld, maar de inhoud speelt wel in op die nieuwe trends. Visser houdt de vinger aan de pols door intensieve conatcten met de sector. Wekelijks heeft hij verschillende contacten met bedrijven. Dat maakt dat ook heel wat professionals het boek nog altijd op hun bureau hebben liggen. Ook na vijfentwintig jaar is Visser nog niet uitgekeken op het vak. "Het blijft een heerlijke sector om te volgen", klinkt het. Voor docenten en studenten gaat het boek ook gepaard met een stevig onlineluik, waar oefeningen en proeftentamens aan werden toegevoegd. 

Afspraak in Amsterdam 

Op 12 maart wordt het boek officieel voorgesteld in Amsterdam, met een bezoek aan de gebouwen van Nissan en een lezing over het nieuwe distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam. 

'Werken met Logistiek' verschijnt bij Noordhoff Uitgevers. 

Michiel Leen