Tweede editie Topjobs@Logistics mikt op hooggeschoolden

Op donderdag 20 oktober loopt in het Logistiek Innovatie & Training Centrum (‘LITC’), bij Nike in Laakdal de tweede editie van een logistieke jobbeurs, die specifiek mikt op hooggeschoolde profielen. Er worden zo'n 600 bezoekers verwacht.

Topjobs@Logistics is een project dat ontstond in een samenwerking van Randstad, VDAB, VOKA – Kamer van Koophandel, Talentenstroom, LITC en TL-Hub. De standhouders zijn productie­bedrijven, distributie­centra, groothandelszaken, logistieke dienstverleners, enzovoort, met operationele activiteiten in Vlaanderen. Tijdens Topjobs@Logistics lopen er ook work­shops rond personal branding en werken in de luchthaven.

Er worden zo'n honderden hooggeschoolde laatstejaarsstudenten, werkzoekenden en ervaren professionals verwacht om kennis te maken met een zestigtal bedrijven die vacatures of stageplaatsen aanbieden in de logistiek en de inter­natio­nale handel.

Negatief imago

Volgens de organisatoren kampt de logistieke wereld met een negatief imago waardoor hooggeschoolden moeilijk de weg naar deze sector te vinden. Daarnaast dreigt door de vergrij­zing kostbare erva­ring en vakkennis verloren te gaan. Vaak gaat het om complexe jobs zoals douanedeclaranten, expediteurs, commercieel bedienden import, dispatchers, planners, scheepsagenten, verkoops- en magazijnverantwoordelijken, etcetera. Bedrijven zoeken hiervoor naar hogere profielen, die extra schaars zijn op de arbeidsmarkt.

De zes or­ga­nisatoren van Topjobs@Logistics doen al jaren inspanningen jongeren, werkzoekenden en ervaren professionals uit andere secoren warm te maken voor een opleiding of loopbaan in de logistiek en de internationale handel. De beurs is een gemeenschappelijke inspanning om nog meer effect te generen.

Kempen

De beurs gaat niet toevallig door in de Kempen bij Nike. Volgens de inrichters is een van de troeven van de sector dat nogal wat logistieke spelers niet in de grote steden gevestigd zijn, maar verspreid liggen in de nabijheid van knooppunten in de vervoersnetwerken.

De tweede editie van de job- en stagebeurs vindt plaats op donderdag 20 oktober van 16.00 uur tot 21.00 uur in het Logistiek Innovatie & Training Centrum (‘LITC’), vlakbij de E313, in de Nikelaan 1 in Laakdal. Studenten en werkzoekenden worden verwacht tussen 16.00 uur en 18.00 uur, ervaren professionals tussen 18.00 uur en 21.00 uur. Voor hen is de toegang gratis, standhouders betalen een democratische kostenbijdrage. Werkgevers kunnen nog een stand boeken tot einde deze week.

www.topjobslogistics.be.