Straddle-carrierchauffeur MPET aangehouden in onderzoek cocaïnehandel

De Federale Gerechtelijke Politie heeft donderdag een 39-jarige havenarbeider opgepakt die als straddle-carrierchauffeur werkte op Kaai 1742 van MPET. Vrijdag werd hij aangehouden op verdenking van mededaderschap aan handel in verdovende middelen.

De man werd opgepakt op zijn werk. Er vonden ook twee huiszoekingen plaats in het Antwerpse. Volgens de politie zou hij betrokken zijn bij het verplaatsen van containers die vanuit het Zuid-Amerikaanse Ecuador toekomen op de kaai. Met de zogenaamde ‘switch-methode’ worden partijen cocaïne dan overgeladen van een Zuid-Amerikaanse naar een Europese container. De havenarbeider wordt ervan verdacht meegewerkt te hebben aan invoer en handel van verdovende middelen en deel uitgemaakt te hebben van een criminele organisatie.  

Het onderzoek heeft betrekking op een partij van 1.252 kilo cocaïne die op 20 september van dit jaar in een deklading bananenpulp werd gevonden.

Het parket van Antwerpen en van Oost-Vlaanderen en de Federale Politie van Antwerpen werkten in dit dossier nauw samen met de havenautoriteiten en terminaluitbaters.

Koen Heinen