Sociaal akkoord bij luchtverkeersleider skeyes

Bij luchtverkeersleider skeyes is een akkoord bereikt, onder meer over de regeling van de werkzaamheden en de nachtdiensten, zo meldt de directie. ACV-Transcom, de grootste vakbond bij skeyes, staat niet achter het akkoord. 

Bij luchtverkeersleider skeyes startte deze morgen om 9.00 uur een vergadering van het paritair comité. De directie en de vakbonden zochten naar een oplossing voor het sociaal conflict, dat nu al enkele maanden aan de gang is. Honderden vluchten werden hierdoor geschrapt en duizenden passagiers getroffen. Ook het luchtvrachtverkeer ondervond meermaals hinder.

Evenwichtige verdeling

Het akkoord zorgt voor een evenwichtige verdeling van het werk onder alle betrokken luchtverkeersleiders, zo luidt het in het persbericht van skeyes. De luchtverkeersleiders zullen voortaan worden ingezet naargelang het volume luchtverkeer op elk moment van de week. Er zal niet meer uitgegaan worden van een maximale bezetting. Op die manier worden taken beter gespreid en kunnen de tekorten in bepaalde shifts ondervangen worden door overbezetting in andere shifts vrij te maken.

Niet akkoord

In het paritair comité is een tweederdemeerderheid bereikt. ACV-Transcom, de grootste vakbond bij skeyes, liet aan persagentschap Belga weten dat ze niet achter het akkoord staan. 

Melanie De Vrieze