Rombit krijgt vers geld voor uitbouw digitale havenprojecten

Het technologiebedrijf Rombit trok via een kapitaalverhoging nieuwe investeerders aan. Het bedrijf wil zich volledig toeleggen op digitale oplossingen voor de haven, petrochemie en andere complexe industrieën. Vic Swerts (Soudal) is een geldschieter.

Vic Swerts, oprichter en eigenaar van Soudal, het technologiefonds InvestLink en enkele Belgische industriële families hebben samen 10 miljoen euro op tafel gelegd voor een kapitaalverhoging van het in 2012 opgerichte technologiebedrijf Rombit.

Rombit haalde onlangs nog het nieuws als winnaar van een hackathon. Vooral Romware, een smartwatch die havenarbeiders moet waarschuwen voor naderend gevaar, haalde daarna de krantenkoppen.

Het bedrijf van oprichter en CEO Jorik Rombouts startte als start-up met de steun van Michel Akkermans en mag ondertussen al PSA, DEME, Multraship, Brabo, Havenbedrijf Antwerpen, Katoen Natie en Vopak tot zijn klanten rekenen. Rombouts was vorige week ook nog mee op missie naar de VS.

Industriële kaart

Met de kapitaalverhoging wil de onderneming voluit de industriële kaart trekken. Daarmee wil het inspelen op de groeiende marktvraag vanuit de industriële sector en naadloos aansluiten op de achtergrond en ervaring van de nieuwe investeerders.

In de groeiplannen is er bovendien ruimte voor internationalisering en R&D. 

Het bedrijf telt 60 werknemers en draait een geconsolideerde omzet van 6 miljoen euro.

Koen Heinen