Ondertekening ‘ready to carriage’ mijlpaal voor Air Cargo Belgium

Tijdens de raad van bestuur van Air Cargo Belgium werd een memorandum of understanding ondertekend voor de ‘ready to carriage’-procedure. "Dit is een mijlpaal", zegt Steven Polmans, directeur cargo & logistics van Brussels Airport.

BRUcargo implementeert vanaf 30 september de ready for carriage-procedure. Het doel van die procedure is één gestandaardiseerde manier van werken voor vrachtleveringen bij de ground handling agents. 

Efficiëntieverbetering

Volgens Steven Polmans, directeur cargo & logistics bij Brussels Airport, is de ondertekening van het memorandum belangrijk. “Er was al lang een discussie op BRUcargo over de toepassing van ready to carriage. Maar als je nergens basisprincipes afspreekt over hoe je gaat samenwerken, dan is het moeilijk om een traject uit te stippelen rond digitalisering en efficiëntieverbetering. Nu het memorandum of understanding is ondertekend, staan alle neuzen in dezelfde richting. Vanaf nu kunnen we praten over verbeteringen en oplossingen, zonder te vervallen in discussies over hoe dit concreet moet gebeuren.” 

Alignering

De alignering zal voor de ene partij meer verandering brengen dan voor de andere. Belangrijk is dat alle partijen voor de eerste keer afgesproken hebben hoe de vracht aangeleverd moet worden of afgehandeld tussen forwarder en afhandelaar. “Voortaan kan niemand meer de principes op zijn eigen manier interpreteren. Er is een belangrijke consensus bereikt die vastligt.”

Op de foto bovenaan: Geert Keirens (ACB) en Steven Polmans (BAC). Onderaan: Evangelo Kommatas (Airline Cluster,) David Bellon (Forwarder Cluster) en Marc Claesen (Ground Handler Cluster). 

Melanie De Vrieze