Nieuwbouw Logflow met belevingscentrum logistiek en supplychains

Logistiek consultingbedrijf Logflow verhuist vandaag naar zijn nieuwbouw op de O-Forty-campus in Oostkamp. Hier ging een investering van 6,5 miljoen euro mee gepaard: kantoren en een belevingscentrum rond innovatie in logistiek en supplychains.

Vandaag maandag 22 maart is het verhuisdag voor Logflow, dat bedrijven begeleidt in het ontwerpen en implementeren van logistieke processen. Logflow werd in 2000 opgericht als eenmansconsultancybedrijf door Eric Vandenbussche. In 2011 wierf hij zijn eerste werknemer aan en vandaag staat de teller van het ingenieursteam op een vijftigtal. De kantoren in Loppem (Zedelgem) nabij Brugge barstten uit hun voegen. Er is ook een bescheiden bijhuis in Zandhoven. 

“Voor verdere uitbreiding van het personeelsbestand en internationale expansie, investeerden we 6,5 miljoen euro in een nieuwbouw langs de E40 in Oostkamp”, zegt Eric Vandenbussche. In het nieuwe, bijna-energieneutrale (BEN) kantorenpark O-Forty staan op 2,5 hectare acht gebouwen in het groen. Daarvan kocht Logflow er een met 2.600 m2 kantoorruimte.

Op groei gebouwd

"In 2020 groeiden we met 30% en de prognoses voor 2021 wijzen in dezelfde richting. Als Vlaams consultancybedrijf actief in een uitzonderlijke niche is dat een mooi resultaat", zegt Vandenbussche.

"Onze kernactiviteit: we geven advies en begeleiden bedrijven naar een optimale en duurzame lay-out van magazijnen, productievloeren en logistieke processen. We hebben tal van referenties in manuele, semimanuele en volautomatische oplossingen voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen in diverse sectoren."

R&D-verdieping

Het nieuwe kantoor van Logflow past in het concept van ‘Vlaamse Google campus’ waarmee de O-Forty-site door de projectontwikkelaar in de markt gezet wordt. Bijvoorbeeld de nulverdieping van de Logflow Tower is opgevat als een belevingscentrum rond innovatieve technologieën op het vlak van automatisering, logistiek en productie. “Je krijgt er straks een blik op de evoluties binnen de vierde industriële revolutie in logistiek en supplychain. We willen dat er een baken van inspiratie en kennisdeling ontstaat, waar onze ingenieurs samenwerken met andere partners en universiteiten. Maar uiteraard zonder onze onafhankelijkheid te verloochenen”, vertelt Vandenbussche.

Ook de indeling van de ruimte past in de IT-campusfilosofie. “Ik geloof in flexibele werkvormen. Onze vaste werkplekken en flexbureaus bieden de nodige ademruimte om de creativiteit van onze mensen en het teamwerk – zeer belangrijk voor onze activiteiten – te stimuleren. Bijvoorbeeld de vierde verdieping bevat een grote ontspanningsruimte, waar de collega’s elkaar op een andere manier ontmoeten en in een ongedwongen sfeer in gesprek gaan.”

Roel Jacobus