Montea bouwt luchtvrachtmagazijn voor WFS op BRUcargo

Tegen het voorjaar van 2019 ontwikkelt logistiekvastgoedgroep Montea een nieuw 8.670 m² groot luchtvrachtmagazijn voor Worldwide Flight Services op BRUcargo. De vrachtafhandelaar wil daarmee voldoen aan de moderne eisen voor e-commerce en farma.

De werken voor het nieuwe build-to-suitproject worden binnenkort opgestart. Montea had al eerder een langdurige opstalovereenkomst voor het terrein met Brussels Airport Company. Worldwide Flight Services (WFS) huurt het gebouw voor een periode van twaalf jaar. Het is een van de grootste luchtvrachtafhandelaars en is actief op meer dan honderd locaties wereldwijd.

E-commerce en farma

“Dit is voor WFS Belgium een cruciale stap in het verder ontwikkelen van een modern afhandelingsproduct op BRUcargo. Het nieuwbouwproject gaat ons in staat stellen om frisse impulsen te geven aan de kwaliteitsnormen en de moderne eisen met betrekking tot e-commerce en 'pharma' in de luchtvracht”, zegt Marc Claesen, regionaal vicepresident WFS.

Voor Montea is het de zevende investering op BRUcargo. Eerder realiseerde de vastgoedgroep er reeds projecten voor St Jude Medical, DHL Global Forwarding, Geodis, Nippon Express, Saco Group Air en DHL Aviation Hub.

Gent en Lesquin

Naast de nieuwe site op BRUcargo, verwierf Montea nog een logistiek distributiecentrum in het Noord-Franse Lesquin. Het gaat om een crossdockcentrum van 3.764 m² dat volledig verhuurd is aan DHL voor een periode van negen jaar.

In Gent (Hulsdonk) sloot de groep een nieuwe huurovereenkomst van negen jaar voor een opslagmagazijn van 4.200 m² met Facil Europe, een toeleverancier van Volvo.

Koen Heinen