Mexico Natie haalt chemieverpakkingsactiviteiten Ahlers naar Antwerpen

Vorige maand heeft Mexico Natie de 'toegevoegde waarde activiteiten' van de ondertussen afgestoten chemiedivisie van Ahlers overgenomen. Vanuit Evergem en Antwerpen worden ze gecentraliseerd in de Altamirasite van Mexico Natie in Antwerpen-Luithagen.

Recent nam Wijngaard Natie de chemieactiviteiten van Ahlers over. Het gaat om het magazijn in Evergem. De toegevoegde waarde activiteiten (Value Added Logistics of VAL) gelinkt aan die divisie, staan los van die overname en zijn sinds half januari overgenomen door Mexico Natie.

“Het gaat om de volledige VAL-afdeling, inclusief machines, personeel en klanten. Dit is een mooie aanvulling op onze al bestaande (her)verpakkingsactiviteiten voor vloeibare chemieproducten”, zegt Bob Carlier van Mexico Natie. In totaal maken een viertal vaste en een aantal losse medewerkers de overstap.

VAL

De overgenomen VAL-activiteiten omvatten (her)verpakking en conditionering (mengen, zeven, metaaldetectie, filteren enzovoort) van gevaarlijke en ongevaarlijke stoffen. Dat kunnen zowel poeders en granulaten als vloeistoffen zijn.

Locatie

“De installaties die momenteel op verschillende locaties staan in Evergem en aan het Straatsburgdok in Antwerpen, worden binnenkort verhuisd en samengebracht in de multi client site Altamira-Luithagen van Mexico Natie. Daar kan ook silo-opslag van poeders en granulaten aangeboden worden”, zegt Carlier.

Visie

Volgens Carlier past de overname perfect in de visie van Mexico Natie om zoveel mogelijk extra waarde te creëren voor de klanten. “We bieden een volledig pakket aan waarbij veiligheid, milieu en kwaliteit steeds primeren. Onze klanten zijn onze partners in een lange, transparante samenwerking”, benadrukt hij.

Uitbreiding

Op Linkeroever in Zwijndrecht bouwt Mexico Natie momenteel een extra magazijn voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Het heeft een oppervlakte van 30.000 m² en beschikt over een spooraansluiting. Het nieuwe gebouw moet vanaf juni dit jaar operationeel zijn. “In de toekomst willen we ook daar VAL-activiteiten uitbouwen voor de chemie en food/feed industrie”, besluit Carlier.

Koen Heinen