Logistieke topman van Barry Callebaut in raad van bestuur VIL

Stefaan Van Driessche, manager Europees distributiecentrum Barry Callebaut (Wieze) werd donderdag tijdens de algemene vergadering verkozen als nieuwe bestuurder bij VIL. Hij neemt het mandaat over van Wouter De Geest (BASF), dat vacant was geworden.

De raad van bestuur van VIL, het innovatieplatform voor de logistieke sector in Vlaanderen, bestaat uit dertien mensen. Vijf bestuurders vertegenwoordigen de verladers, vijf bestuurders vertegenwoordigen de logistiekers en drie zijn strategische partners (VITO - Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek, het Europese onderzoekscentrum IMEC en de koepel van universiteiten VLIR).

Bij de verladers waren de sectoren farma, retail, reisartikelen en industrie vertegenwoordigd. “Met Stefaan Van Driessche als nieuwe bestuurder heeft VIL nu ook een verlader uit de voedingssector aan boord”, zegt VIL-voorzitter Danny Van Himste. “Omdat logistiek sectoroverschrijdend is, is het belangrijk verschillende sectoren in de raad van bestuur te hebben, met een goede geografische spreiding over Vlaanderen.”

Van Driessche werkt al ruim 25 jaar in de logistiek bij de Barry Callebaut Groep, een van ’s werelds meest toonaangevende fabrikanten van cacao- en chocoladeproducten. Het bedrijf beheerst elke fase van de waardeketen: van de inkoop van grondstoffen tot de productie van fijne chocolade. De groep levert aan de hele voedingsindustrie en richt zich tot twee belangrijke doelgroepen: voedingsproducenten en ambachtelijke chocoladegebruikers. Wereldwijd wordt een kwart van de chocoladeproducten gemaakt met chocolade van Barry Callebaut.

Philippe Van Dooren