Liege Airport uitgeroepen tot internationale luchthaven 2018

Liege Airport is tijdens het Air Cargo Event in Johannesburg verkozen tot 'International Airport of the Year'. De erkenning bekroont de gedurfde cargo-gerichte strategie van Liege Airport, die in 2018 een groei liet optekenen van 21,5%.

De uitreiking gebeurde tijdens het Air Cargo Event, een jaarlijks congres dat afwisselend in India (Mumbai) en Zuid-Afrika (Johannesburg) plaatsvindt. STAT Trade Times, een belangrijke publicatie voor luchtvracht en logistiek, reikte diverse prijzen uit aan bedrijven en organisaties. Liege Airport werd uitgeroepen tot ‘International Cargo Airport of the Year’. De keuze gebeurde op basis van een stemming bij de lezers van STAT Trade Times.

Sterke groei

Naast Liege Airport waren in deze categorie ook de luchthavens van Brussel, Frankfurt en Miami genomineerd. "Het feit dat de Belgische luchthavens op plaats 1 en 2 staan, is een mooi verhaal", zegt Steven Polmans, Head of Cargo & Logistics van Brussels Airport Company. Liege Airport behandelt zowel expresvracht als e-commerce, farmaceutische producten, bederfbare goederen en levende dieren. De luchthaven vervoerde in 2018 870.000 ton goederen. Dat is een stijging van 21,5% in vergelijking met 2017, dat al een recordjaar was.

Melanie De Vrieze