Jubileumeditie 'Topcoaches 4 Toptalent' van start

De tiende editie van het logistieke stagetraject Topcoaches 4 Toptalent van logistieke belangenbehartiger OTM werd gisteravond voorgesteld in de Antwerpse Karel de Grote-Hogeschool. Vijftien studenten en hun coaches vliegen erin.

"Met 'Topcoaches 4 Toptalent' willen we bedrijven en studenten uit de bacheloropleidingen Logistiek Management samenbrengen om samen hoogwaardige stageprojecten uit te werken", licht Chantal Smet van OTM toe. De belangenorganisatie voor de logistiek, handel en industrie zet voor de tiende keer haar schouders onder het project. De lustrumeditie werd gisteren voorgesteld in de Antwerpse Karel de Grote-Hogeschool.

Dit jaar doen zes scholen mee. Zij vaardigen in totaal vijftien studenten af, die elk op hun beurt aan een topcoach uit het werkveld worden gelinkt. Gisteravond stelden de bedrijven en de studenten zich kort voor, met alvast een kleine voorproef van wat ze tijdens hun stage willen uitwerken. Centraal staat de focus op praktisch toepasbare cases. Het is echt wel de bedoeling dat de bedrijven na afloop van de stage aan de slag kunnen met de remedies die de studenten onder begeleiding van hun coach tot stand brengen. Een volledig overzicht van de diverse case studies vindt u hier.

Discussie

Ook Christa Sys, die aan de Universiteit Antwerpen en de Hogeschool Gent doceert rond logistiek en transport, was van de partij. Zij schetste voor de aanwezigen de stand van het logistieke landschap aan de hand van de pas verschenen studie over de arbeidsmarkt in de Antwerpse haven, die eerder deze week voor de nodige discussie zorgde. "Het is belangrijk dat het jonge publiek een goed inzicht krijgt in de dynamieken die hun werkveld vandaag en in de toekomst zullen bepalen", zegt Smet.

Afspraak in juni 

De studenten gaan tijdens hun stageperiode, die kan variëren van 8 tot 12 weken, samen met een topcoach uit het bedrijfsleven aan de slag om hun projecten uit te werken. De presentatie is voorzien voor 22 juni volgend jaar. "Hopelijk in aanwezigheid van minister van onderwijs Hilde Crevits", voegt Smet toe.

Michiel Leen