Jost Group breidt magazijnen Trilogiport Luik uit naar 100.000 m2

Jost Group bouwt op de Trilogiportsite in Luik een tweede magazijn en breidt zo fors uit van 42.000 m² naar zo'n 100.000 m². Het nieuwe magazijn moet midden 2021 klaar zijn.

De Jost Group kon in 2017 zo'n 300.000m2 grond aankopen van DL Trilogiport. De groep wil er in totaal 180.000 m² aan magazijnen bouwen. De eerste realisatie was een magazijn van 42.000m2. Nu werd het licht op groen gezet om er nog een tweede magazijn te bouwen dat tot 60.000 m² groot zal zijn.

Multimodaal

“De sterkte van dit project ligt hem in het multimodaal karakter”, zegt Pierre Joris, communicatiemedewerker bij Jost Group. “We zijn vlot bereikbaar voor de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam en Duinkerke. Daar worden de goederen gelost en per binnenschip naar Trilogiport gebracht. Eens de binnenschepen zijn gelost, worden de containers naar onze magazijnen gebracht waar we controleren, verdelen en indien nodig opnieuw verpakken. Daarna gaan de goederen per truck naar hun eindbestemming. Die werkwijze maakt het mogelijk om ook onze CO2-uitstoot in te perken.”

Hotspot

Wanneer de bouw van het nieuwe magazijn kan starten, staat nog niet helemaal vast. Midden 2021 moet het wel operationeel zijn. 

‘Liège Trilogiport’ is de grootste binnenhaven van ons land, gelegen langs het Albertkanaal in Hermalle-sous-Argenteau. Ze werd specifiek aangelegd om er een logistieke hotspot van te maken. In een straal van 250 kilometer wonen in totaal 56 miljoen mensen.

Erik De Troyer