Jost Group doet opnieuw belangrijke overname

Jost Group heeft zopas de groep Charlier overgenomen, een belangrijke speler in de in het zuiden van het land en in het Groothertogdom Luxemburg.Hiermee verstevigt Jost zijn positie niet alleen in de distributie in de regio, maar ook in de logistiek.

De groep Charlier bestaat voornamelijk uit Charlier Logistics in Recogne en N. Charlier International in het Groothertogdom Luxemburg. Ze realiseert een omzet van circa 25 miljoen euro en heeft drie activiteiten: logistiek, distributie en stukgoed.

Jost neemt 100 motorvoertuigen, 170 getrokken voertuigen (huif-, kast- en koelwagens)  en de logistieke installaties van Messancy (40.000m²) en Molinfaing-Neufchâteau (12.500m²) over. Ruim 180 werknemers (waaronder 115 chauffeurs) maken de overstap.

Regioversterking

Dankzij hun geografische ligging versterken de logistieke activiteiten (opslag, picking, verpakking) van Charlier de aanwezigheid van Jost Group in de regio. Jost Group heeft zich al een tijdje geleden voorgenomen om onder andere in Luxemburg de distributieactiviteiten uit te breiden. In dat kader nam ze vorig jaar Nadin over.

Charlier biedt niet alleen fijnmazige distributie aan in het zuiden van het land en in het Groothertogdom, maar ook in de hele Benelux. Dat doet het bedrijf via zijn deelname aan het Beneluxnetwerk DHB. De partner in Vlaanderen is Distrilog.

“Eric Charlier (53) zal de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf binnen Jost Group blijven aansturen”, klinkt het tot slot.

Philippe Van Dooren