Intertrans breidt uit in Rekkem voor groei containerlading Zeebrugge

Transport- en logistiekgroep Intertrans heeft zijn bestaande site op de transportzone LAR in Rekkem uitgebreid met 7.500 m². Het speelt daarmee in op de groeiende impact van de maritieme containerlading in Zeebrugge.

De vestiging van Intertrans in Rekkem bestaat al sinds 1988. De bestaande oppervlakte van 5.000 m² werd recent uitgebreid tot 12.500 m², goed voor 9.000 extra palletplaatsen. “De uitbreiding is er gekomen op vraag van de markt. We zien een sterke impact van de maritieme containers in de haven van Zeebrugge, waarvoor wij als crossdock dienen. De goederen worden hier opgeslagen in het magazijn voor verdere distributie naar de Franse markt en de rest van Zuid-Europa, Spanje, Portugal enzovoort”, legt Mike Allaert, sales & business development manager van Intertrans, uit.

Industriële logistiek en e-commerce

“Het magazijn is opgezet in functie van industriële logistiek maar op de mezzanine kunnen we ook e-commerceactiviteiten uitvoeren”, zegt hij.

Vanuit Rekkem biedt Intertrans vaste wegvervoerdiensten naar Zuid-Europa. Het bedrijf doet er opslag, picking en distributie. In de haven van Zeebrugge heeft het een eigen kantoor. In Rekkem werken momenteel vijftien mensen, maar daar komen zowel administratieve krachten als magazijniers bij in functie van de uitbreiding.

‘Full supply chain’-concept

“Wij doen zowel luchtvracht, zeevracht, warehousing als baanvervoer. Voor de luchtvracht hebben we vestigingen op Schiphol en Brucargo en willen we uitbreiden naar Luik omdat de markt daar sterk groeit. Voor de zeevracht zitten we in Antwerpen en Rotterdam. We kunnen zo een ‘full supply chain’-concept aanbieden”, besluit Allaert. In totaal telt Intertrans 225 medewerkers in de Benelux.

Koen Heinen