Hamann breidt vestiging in Wetteren uit

Dit jaar zal Hamann International Logistics in Wetteren nieuwe kantoren bouwen en volgend jaar bijkomende magazijnruimte. Het bedrijf kent een flinke groei, al remt het zoeken naar geschikt personeel de groei toch af.

Het logistieke bedrijf Hamann heeft in 2016  een omzet geboekt van 68 miljoen euro: 65 miljoen in België en 3 miljoen in de nieuwe vestiging in Venlo. “Dit jaar mikken wij op een omzet van 75 miljoen euro”, zegt bedrijfsleider Wim Libaers. Hij is met Yves Speliers medevennoot van het 100% Belgische bedrijf, dat zopas een Award van General Motors in ontvangst mocht nemen. Ongeveer 25% van de omzet wordt in de automotive-sector gerealiseerd, zowel bij assemblagebedrijven als toeleveranciers.

“Op 10 jaar tijd hebben wij het personeelsbestand verdubbeld tot 140 medewerkers. We zouden graag nog meer werknemers in dienst willen nemen, maar het is moeilijk om kandidaten te vinden met het geschikte profiel”, zegt Liebaers. “Mochten we meer personeel kunnen vinden, dan zouden we sneller groeien”.

Nieuwe kantoren en magazijn

Hamann is sinds 2006 in Wetteren aanwezig en heeft naast het huidige terrein een stuk grond van 7.000 m² kunnen kopen. “Omdat zowel de kantoren als het magazijn te krap zijn geworden, gaan we een nieuw kantoorgebouw van 800 m² met drie verdiepingen bouwen. De bouw start na het verlof. Daarnaast investeren we in een nieuwe parking voor zowel personeel als voor trailers, en in een magazijn van 3.500 m². Parking en magazijn staan voor begin 2018 op het programma”, zegt Liebaers. Het huidige magazijn is 13.000 m² groot.

Volgens de bedrijfsleider had Hamann liever een groter gebouw neergezet. “Maar de beschikbare gronden in Wetteren zijn schaars en we wilden in de buurt blijven. Ook omdat wij meer plaats nodig hebben voor de parkings, kunnen wij niet zoveel uitbreiden als we zouden willen”, klinkt het.

Kleinere zendingen

Kleinere zendingen worden verdeeld tussen het magazijn in Wetteren en dat in Lokeren, dat in 2015 in gebruik genomen werd. Dat laatste, van 4.250 m², wordt vooral gebruikt voor de opslag van grotere partijen. “In Wetteren is er naast opslag ook overslag, verpakking en herconditionering. Onder andere door de e-commerce stellen we hier steeds meer kleinere zendingen samen”, zegt Liebaers.

Opleggers

Onlangs investeerde Hamann ook in twaalf nieuwe mega-opleggers. “Dat is een vrij atypische investering voor ons, vermits we aan logistiek doen en het vervoer uitbesteden aan 350 vaste onderaannemers. Deze opleggers dienen vooral als stand-by voertuigen of als bijkomende capaciteit voor klanten. We gebruiken ze ook voor transporten binnen de ondernemingen. Hiervoor gaan we trouwens vier trekkers en twee distributietrekkers kopen”, zegt Liebaers tot slot.

Philippe Van Dooren