Group De Wolf ontvouwt groeiplannen na managementbuy-out

Group De Wolf uit Turnhout is overgenomen door het management. De transactie gebeurde al begin dit jaar, maar is pas nu echt bekendgemaakt. Het nieuwe team onder leiding van CEO Didier Potters wil uitbreiden door nieuwe diensten aan te bieden.

Group De Wolf is in de sector een buitenbeentje: het familiebedrijf combineerde wegtransport, logistiek, personenvervoer per limousine en medisch personenvervoer (ambulances en vervoer van rolstoelpatiënten). Het limovervoer werd begin 2019 afgestoten. Het medische personenvervoer is eerder dit jaar afgesplitst en gaat als apart bedrijf door. Francis De Wolf en zijn dochter Sarah, de vorige aandeelhouders van Group De Wolf, staan er nog altijd aan het roer.

De transport- en logistieke diensten zijn overgenomen door het management, meldt Made in Kempen. Vandaag is De Group De Wolf eigendom van CEO Didier Potters, zijn vader Pascal Potters, CCO Luc De Koninck, CFO Jef De Wolf en zijn broer Fons, die verantwoordelijk is voor het wegvervoer. Zij zijn zonen van Bob De Wolf, die in 2010 uit het bedrijf stapte en zijn aandelen aan broer Francis verkocht.

“De overname gebeurde begin dit jaar en is toen ook aan de klanten medegedeeld, maar wordt nu pas in de verf gezet. Door de coronacrisis hadden we andere katten te geselen. Maar nu kunnen we hierover communiceren”, zegt Didier Potters. “De activiteiten worden verder gezet onder de naam Group De Wolf. Er komt wel een nieuwe logo en een nieuwe huisstijl”.

Uitbreiden naar nieuwe sectoren

Die activiteiten zijn conventioneel goederenvervoer en logistiek/opslag. Hiervoor beschikt het bedrijf over 20.000 m² in Turnhout. “Deze ruimte gebruiken we voor palettenopslag op rekken, bulkopslag – geen ADR of medische producten – en crossdock operaties. Voor het vervoer beschikken we over zo’n 25 eigen trucks en evenveel voertuigen van charters”, zegt Potters.

Group De Wolf bestaat al 95 jaar. Pour la petite histoire: oprichter Alfons De Wolf was de trotse eigenaar van de eerste vrachtwagen in Turnhout. De nieuwe eigenaars willen het bedrijf een nieuw elan geven en groei realiseren door te diversifiëren. “Vandaag zijn we actief in conventioneel wegtransport en distributie. We bekijken andere activiteiten zoals koeltransport, containertransport of transport met ‘walking floor’-opleggers, waarbij we willen mikken op niches binnen de sectoren die nog niet zijn ingenomen”, vervolgt Potters.

Kuenhe+Nagel

Leuk weetje: Group De Wolf werd begin de jaren 1990 al een eerste keer verkocht, aan niet minder dan Kuehne+Nagel. De Zwitserse groep wou toen een pan-Europees distributienetwerk opzetten om in te spelen op de pas opgerichte Europese eenheidsmarkt. Maar net als vele andere transportgroepen moest de groep vaststellen dat het fenomenale groeipotentieel van de markt vooral in de hoofden van dure consultants bestond. Na enkele jaren trok K+N zich terug uit het wegvervoer en nam de familie De Wolf de teugels weer in handen.

Philippe Van Dooren