Fons de Haan leidt Belgische vestiging Crane Worldwide Logistics

Fons de Haan wordt de country manager van Crane Belgium. De nieuwe vestiging van de Amerikaanse expediteur opent op 1 juli de deuren op Brucargo. België vervult volgens de expediteur een prominente rol als logistieke dienstverlener.

Crane Worldwide Logistics zal in de nieuwe vestiging op Brucargo de huidige en nieuwe Belgische klanten verder opvolgen en ondersteunen op vlak van logistiek, airfreight en oceanfreight. Fons de Haan is aangesteld als de nieuwe country manager.

Prominente rol

De Haan werkte tussen 2001 en 2008 als business development manager voor Eagle Global Logistcs, het voormalige bedrijf van Jim Crane. “De gedrevenheid en focus op sales en innovatie binnen dat bedrijf was niet te vergelijken met andere organisaties in de logistiek”, zegt de kersverse country manager van Crane Belgium. “Dezelfde energie en gedrevenheid is ook te vinden bij Crane Worldwide Logistics. Die factoren, gecombineerd met de appreciatie van het hoofdkantoor voor mijn resultaten bij EGL, wekten mijn interesse toen ik van hun plannen met het nieuwe Crane voor Belgie hoorde. Deze kans kon ik niet laten liggen. Samen met mijn team en onze collega’s wereldwijd kijk ik er naar uit om Crane een prominente rol te geven in Belgie als logistieke dienstverlener.”

Innovatie

Crane kende wereldwijd een enorm snelle groei, van 10 medewerkers in 2009 naar 2.000 medewerkers en een omzet van 1 miljard dollar vandaag. Belgie kan in dit verhaal niet ontbreken, aldus de expediteur. Fons de Haan zal het gedachtegoed, de waarden en de normen van Crane, die bekend staan als  “#TheCraneWay”, ook in zijn team als basis laten gelden. “Het is een manier van werken waar ethiek, respect voor medewerkers en klanten en innovatie centraal staan.”  

Op korte termijn is Crane ook van plan om in Antwerpen een kantoor te openen, dat zich specifiek met zeevracht zal bezighouden.

Melanie De Vrieze