Finalist Flows Rookie of the Year: Michiel Valee (Dockflow) (+video)

Voor de tweede editie van de Flowsaward ‘Rookie of the Year’ zet Flows jong talent in de logistieke sector in de kijker. De winnaar wordt gekozen op donderdag 15 oktober. Deze week stellen we de finalisten voor. Vandaag: Michiel Valee van Dockflow.

Michiel Valee (26) startte Dockflow op in april 2018. Samen met twee compagnons staat hij aan het roer van de Antwerpse start-up die zijn pijlen richt op de digitalisatie van maritieme logistiek.

Wat houdt je job bij Dockflow precies in? ​

“Als tech lead beantwoord ik alle vragen van de klant rond software en stuur ik het development-team aan. Zodra de vereisten gespecifieerd zijn, zetten we dat om in een werkend product. We verzamelen de nodige data en bouwen nieuwe features uit die we voorstellen aan de klant. Onze focus ligt vooral op het monitoren van temperatuurgevoelige ladingen, detention en demurrage en workflows.”

Welke opleiding heb je gevolgd?

“Master Handelsingenieur in de Beleidsinformatica aan Universiteit Antwerpen. Voor mijn masterthesis heb ik onderzoek gevoerd naar blockchaintechnologie in de logistiek. Ik vond het frappant dat een technologie met zo veel voordelen die al ruim tien jaar bestond, niet werd toegepast in het bedrijfsleven. Technologie kan veel beloven, maar het zijn de mensen die elkaar moeten vertrouwen en durven samenwerken aan één platform. Pas dan wordt het interessant om naar nieuwe technologieën te kijken.”

Waarom heeft Dockflow jou genomineerd?

"Mijn mede-zaakvoerder Pauline Van Ostaeyen heeft me opgegeven als rookie voor mijn motivatie en toewijding. Digitalisatie in de logistieke sector is een ‘hot area’ waarin we echt wel iets kunnen betekenen. We hebben een doe-mentaliteit en zijn er volop ingesprongen. Er faalt al weleens iets, maar uiteindelijk ga je daardoor wel vooruit."

Hoe ziet je droomjob eruit?

“Ik denk dat we nog veel kunnen bereiken met Dockflow. We zijn intussen uitgegroeid tot een zevenkoppig team. Processen en workflows voor digitalisering zijn babystapjes, op termijn streven we naar automatisatie en artificiële intelligentie waarop we de data kunnen toepassen. Dat zal een hele uitdaging zijn, en daar zie ik mezelf nog een leuke rol in spelen.”

Wat zou een onderscheiding als Rookie van het jaar voor jou betekenen?

“Als ik de titel zou winnen, toont dit aan dat digitalisatie echt wel ‘hot’ is. Bij Dockflow en als team staan we echt achter het idee ‘waarom zouden we het manueel doen, als het ook automatisch kan?’. In die context zou het een erkenning zijn om de mensen daarin mee te krijgen. Nú is het moment om te investeren.”

Breng uw stem uit

Wil u erbij zijn als deze unieke prijs wordt uitgedeeld? Dat kan. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Flowsontbijtevent van donderdag 15 oktober. Hoe u jong talent kunt aantrekken, selecteren en hoe u jong talent kunt blijven boeien, brengen onze keynotesprekers. Rika Coppens (CEO House of HR) en Fons Leroy (ex-VDAB) geven u met veel plezier hun inzichten. Voor meer info kunt u op onze eventpagina terecht. Supporter voor uw favoriet en breng uw stem uit. Inschrijven kunt u hier

Julie Desmet