Finalist Flows Rookie of the Year: Arno Colla (MPET) (+video)

Voor de tweede editie van de Flowsaward ‘Rookie of the Year’ zet Flows jong talent in de logistieke sector in de kijker. De winnaar wordt gekozen op donderdag 15 oktober. Deze week stellen we de finalisten voor. Vandaag: Arno Colla van MPET.

Arno Colla (24) is sinds 1 oktober 2019 aan de slag als junior operational controller bij MSC PSA European Terminal (MPET). Hij is als eerste en enige aangesteld in de nieuw gecreëerde functie bij MPET.

Wat houdt je job bij MPET precies in? ​

“Als junior operational controller voer ik concrete controller duties uit zoals rapporteringen, dataverzameling en -communicatie. En ik zet me in op het vlak van continuous improvement (CI) om de interne processen te analyseren en te optimaliseren. Daarnaast heb ik een aantal keren samengewerkt met het finance department om de budgetoefening voor dit jaar en de komende jaren te maken. Mijn functie is vrij breed waardoor ik met verschillende aspecten in contact kom."

"Momenteel werk ik mee aan een uniek forecasting-model om op basis van verzamelde data de verwachte volumes aan de waterzijde zo accuraat mogelijk te voorspellen. We breiden het model verder uit naar het hinterland en bekijken hoe de volumes zich vertalen naar de piekbelasting op truckzijde. Zo creëren we meer houvast en verhogen we de efficiëntie van onze assets en ploegenstelsels."

Welke opleiding heb je gevolgd?

“Master Handelsingenieur aan Universiteit Antwerpen. Nadat ik was afgestudeerd heb ik een open sollicitatiebrief gestuurd naar PSA. Ik wist nog niet meteen wat ik juist wou doen, maar het leek me een interessant bedrijf en ik was enorm geïnteresseerd in de maritieme wereld. De klik was er meteen. Dat het een nieuwe functie was waar ik zelf mee vorm aan kon geven, sprak me aan."

Waarom heeft MPET jou genomineerd?

“Het voornaamste doel tijdens mijn zoektocht naar een job was een plek vinden waar ik veel kon bijleren. Ik denk dat het geapprecieerd wordt dat ik op een vrij korte termijn snel ben gegroeid. Ik durf ook wel zeggen dat ik heel gedreven ben en gericht kan werken.”

Hoe ziet je droomjob eruit?

Ik hou mijn opties graag open, en interesseer me in heel wat: het financiële, commerciële en operationele. Wat ik in het algemeen enorm interessant vind, is om managers een project te zien leiden, hoe ze met de zaken omgaan en verschillend kunnen denken van elkaar. Op termijn wil ik een sterke managementstijl creëren en uitgroeien tot een leider.

Wat zou een onderscheiding als Rookie van het jaar voor jou betekenen?

“Ik voel me heel vereerd dat ik binnen MPET ben genomineerd. Dat je gewaardeerd wordt door je eigen bedrijf en die erkenning krijgt, is al heel wat. Als ik de grote prijs als Rookie zou winnen, zou dat natuurlijk extra flatterend zijn.”

Breng uw stem uit

Wil u erbij zijn als deze unieke prijs wordt uitgedeeld? Dat kan. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Flowsontbijtevent van donderdag 15 oktober. Hoe u jong talent kunt aantrekken, selecteren en hoe u jong talent kunt blijven boeien, brengen onze keynotesprekers. Rika Coppens (CEO House of HR) en Fons Leroy (ex-VDAB) geven u met veel plezier hun inzichten. Voor meer info kunt u op onze eventpagina terecht. Supporter voor uw favoriet en breng uw stem uit. Inschrijven kunt u hier

Julie Desmet