Extra jobs in EDC van Nike in Laakdal

Door de sterke omzetgroei in Europa ziet sportartikelenfabrikant Nike zich genoodzaakt om 600 extra werknemers aan te werven voor zijn European Logistics Center in Laakdal.

Oorspronkelijk wilde Nike die extra jobs pas tegen 2020 invullen, maar door de sterke verkoopgroei in Europa komen er al tegen midden 2015 600 extra mensen bij. Daardoor komt het totaal aantal werknemers op ruim 2.400. Begin januari volgend jaar krijgen 280 tijdelijke werknemers een vast contract. Voor de overige nieuwe jobs wordt een aanwervingscampagne gelanceerd. De nieuwe jobs worden verdeeld over de distributiecentra van Laakdal en Herentals. Nike bouwt momenteel ook een nieuw distributiecentrum in Ham, dat binnen anderhalf jaar klaar moet zijn. Een deel van de werknemers verhuist dan naar daar.

Volgens het bedrijf zorgt onder meer de toename van de online verkoop voor de groei. De omzet van Nike in Europa steeg in het eerste kwartaal (juni-augustus) met 26% tot 2,1 miljard dollar in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Alleen al de sportschoenen waren goed voor een kwartaalomzet van 1,4 miljard dollar.