Einride wil oplegger vervangen door chauffeurloze truck (+ video)

In Zweden is een start-up voorgesteld die op vrij korte termijn de opleggers wil vervangen door chauffeurloze elektrische trucks. De ambities zijn zeer groot. Maar zijn ze wel realistisch?

Einride stelde zich eind vorige week voor tijdens de Tech Meetup in Stockholm, naar eigen zeggen het grootste maandelijks start-upevent in Europa. Het bedrijf zegt het eerste volledig emissieloos transportsysteem te willen opzetten, waarbij de hele supplychaininfrastructuur wordt herzien. “Wij zijn geen truckconstructeur, noch logistieke dienstverlener, maar zien ons als designers van logistieke processen”, zegt Robert Falck, de oprichter en CEO van Einride.

Zijn doelstelling is om de hele keten, die vandaag gebaseerd is op de inzet van opleggers, om te gooien. Daarvoor werkt Einride aan de ontwikkeling van een volledig nieuw voertuig, dat het de ‘T-pod’ noemt. Het gaat om een volledig elektrisch aangedreven zelfrijdende truck zonder cabine voor de chauffeur. Wanneer nodig – bijvoorbeeld na het verlaten van de snelweg – kan de truck vanop afstand worden bestuurd.

Vijftien palletten

De T-pod is ongeveer zeven meter lang en kan vijftien standaardpalletten of 20 ton vracht vervoeren. De actieradius op één batterijlading zal 200 km bedragen, wat niet bijster groot is. Volgens Falck zal de efficiëntie van het systeem en het ontbreken van een chauffeur dat compenseren.

Einride is zeer ambitieus en het is nog moeilijk om het onderscheid te maken tussen de hype en de zin voor realiteit. Er bestaat nog geen prototype van de T-pod, de zelfrijdende systemen zijn nog in ontwikkeling en er is nog geen netwerk van laadstations. Toch zegt het bedrijf dat het eind dit jaar al met de tests wil beginnen. Tegen 2020 zegt het een actieve vloot van T-pods te willen hebben.

Het objectief is om tussen Göteborg en Helsingborg in Zweden te rijden en een transportsysteem op te zetten met een capaciteit van 2 miljoen palletten per jaar.

Philippe Van Dooren