Eerste editie van jobbeurs Topjobs@Logistics geslaagd

Vorige week ging de eerste logistieke job- en stagebeurs Topjobs@Logistics in het LITC van Laakdal door. De organisatoren spreken van een mooi succes en willen het initiatief herhalen.

De job- en stagebeurs werd op 22 oktober georganiseerd door Talentenstroom, TL Hub, LITC, VDAB, Randstad en VOKA Kempen. De bedoeling was om bedrijven die op zoek zijn naar logistiek talent en hooggeschoolde bediendeprofielen, op één plek samen te brengen.

De focus lag op jong gediplomeerden, studenten en bedienden met interesse voor de sector logistiek. Tevens waren er workshops over ‘employer branding’ en hoe bedrijven de sociale media kunnen inzetten in hun zoektocht naar talent.

Er bestond enige vrees dat de locatie – Laakdal is vrij afgelegen – een aantal bezoekers zou afschrikken, maar dat bleek niet het geval. “Er zijn ongeveer 600 kandidaten naar het LITC afgezakt. Zij kwamen zowel van uit de regio als uit het Antwerpse”, vertelt Frédéric De Cooman, directeur van TL HUB, aan Flows.

Positieve feedback

"De jobbeurs is zeer goed verlopen. Voor een eerste editie kunnen we alleen maar zeer blij zijn met de resultaten. De feedback van bezoekers én exposanten was zeer positief”, zegt hij. “Bij de bezoekers waren er zowel studenten als jonggediplomeerden, mensen met ervaring en bedienden die naar de logistiek willen overstappen."

Bij de exposanten waren er zowel expeditiebedrijven zoals K+N, Panalpina, Geodis en DHL. Ook de transportbedrijven waren vertegenwoordigd met onder andere GTS, Group Van Loon via accent jobs, Distrilog en Brings. Ook waren de haven van Antwerpen een aantal grote bedrijven zoals BASF en Nike en anderen aanwezig op de beurs.

“Wij moeten nog een evaluatievergadering hebben met de andere organisatoren van het event, maar nu al is duidelijk dat wij de jobbeurs zullen herhalen”, aldus De Cooman.