DSV krijgt groen licht voor overname UTi

De laatste horde voor de overname van de expeditiegroep UTi Worldwide door DSV is genomen. De Zuid-Afrikaanse antitrust-overheid heeft de overname goedgekeurd, zodat de transactie op 22 januari kan worden afgesloten.

Enkele dagen geleden had de algemene vergadering van aandeelhouders van UTi met een zeer ruime meerderheid de overname goedgekeurd. Het aandeelhouderschap van de groep is zeer versnipperd. De meeste aandeelhouders zijn investeringsfondsen en private equities. De grootste van hen zijn fondsen die gecontroleerd worden door P2 Capital Partners.

Het bod van de Deense groep was in oktober 2015 aangekondigd. DSV legt 1,35 miljard dollar op tafel om de Amerikaanse groep over te nemen. De Denen verstevigen hierdoor hun positie in de expeditiesector zeer fors.

UTi is goed voor een jaaromzet van 3,9 miljard dollar. De groep is aanwezig in 58 landen met 21.000 medewerkers.

DSV boekte in 2014 een jaaromzet van 48,6 miljard DKK, of omgerekend 6,5 miljard euro. De Deense groep telt 23.000 werknemers in 70 landen.

DSV, oorspronkelijk een wegvervoerderscoöperatieve, is via een reeks overnames uitgegroeid tot een wereldspeler. Grote aanwinsten waren die van Samson Transport (1997), DFDS Dan Transport (2000), Frans Maas (2006) en last but not least ABX Logistics (2008).