DPD investeert 50 miljoen in nieuw sorteercentrum in Vilvoorde

Op een terrein van logistiek vastgoedgroep Montea in Vilvoorde bouwt koerierbedrijf DPD een volledig geautomatiseerd sorteercentrum van 9.000 m². Het bedrijf speelt daarmee in op de groeiende markt van e-commerce in België.

De Franse groep, onderdeel van La Poste, kondigde in juli een investering aan van 60 miljoen in drie depots en een hub in België. Die plannen krijgen nu concreet vorm met de bouw van een sorteercentrum in Vilvoorde. Met dit project is een investering van 50 miljoen euro gemoeid. Het volledig geautomatiseerde sorteercentrum met twee bouwlagen komt op een strategisch gelegen terrein van 59.500 m² dat eigendom is van Montea. Het ligt vlak bij de afrit Vilvoorde langs de Brusselse Ring. DPD engageert zich voor een periode van minimum 27 jaar en investeert mee in de ontwikkeling van het gebouw. Montea blijft eigenaar van de grond die DPD huurt via erfpacht. Het koerierbedrijf blijft gedurende de looptijd van de erfpachtovereenkomst eigenaar van het gebouw.

E-commerce

Beide partijen spelen met hun partnership in op de boomende e-commerce als gevolg van de coronacrisis. Vorig jaar groeide de omzet uit e-commerce in België al met 17% tot 8,2 miljard euro tegenover 2018 en dit jaar gaan de cijfers nog verder de hoogte in, zo voorspellen experts. Zowel het aantal transacties als het aantal webshops neemt sterk toe.

Koen Heinen