DHL Express verlaagt drempel voor pakketvervoer

Zelfstandige ondernemers en particulieren staan vaak nog huiverig tegenover het gebruik van expresvervoer. Om ook voor hen de drempel te verlagen, lanceert DHL Express zijn product ‘Easy’.

Met 'DHL Express Easy' wil de pakjesspecialist inzetten op snelle transittijden, gecombineerd met een duidelijke en scherpere prijszetting. Daarnaast lanceert DHL Express een nieuwe website en zal ze haar netwerk van Service Points verder uitbreiden.

Voor de prijszetting van het nieuwe product deelt DHL Express de wereld op in 4 zones: Europa EU (vanaf €29,5); Europa Non-EU (vanaf €39); VS, Canada & Mexico (vanaf €42); en de rest van de wereld (vanaf €95).

Voor elke zone zijn er 6 prijzen, afhankelijk van de grootte van de verpakking die gebruikt wordt voor het verzenden van het pakket. De consument kan ook kiezen uit 6 verpakkingen, gaande van een envelop van 0,5 kilogram tot een doos van 20 kilo. Voor verzendingen die meer wegen dan het aangegeven gewicht van de verpakking moet geen meerprijs betaald worden. De enige vereiste is dat de verzending in de DHL-verpakking past. Die wordt er gratis bijgeleverd.

Meer service points

DHL Express lanceert ook een nieuwe, aparte website die ook werd aangepast voor smartphone en tablet. De klant vindt er informatie over het versturen en het opvolgen van zijn verzending, nieuws over DHL Express en info en tips voor het verzenden van een pakket, inclusief een blog. Verzendingen via DHL Express Easy kunnen online tot in detail opgevolgd worden met het ‘track & trace’-systeem.

Samen met de lancering van DHL Express Easy, wordt ook het Service Points uitgebreid. Zo heeft DHL Express met Dockx Rental een samenwerking opgezet voor de inplanting van Service Points in hun winkels verspreid over België.

Daarnaast heeft DHL Express in twee (Diegem en Luik) van haar acht DHL Service Centers ‘customer experience rooms’ ingericht: dit zijn speciaal ingerichte aankomst- en vertrekzones, waar de klant zijn pakket kan klaarmaken voor verzending of makkelijk en snel kan komen afhalen.