DFDS Gent hevelt onderhoud trucks over naar Global & Local Enterprises

DFDS Logistics Gent werkt vanaf nu samen met Global & Local Enterprises voor het onderhoud en de herstellingen aan trucks en trailers. Global & Local Enterprises neemt de bestaande werkplaats op de terreinen van DFDS over. 

“We voerden op onze terreinen tot nu toe zelf de herstellingen van onze trucks en trailers uit”, zegt Luc Geysen, managing director bij DFDS. “We hebben in totaal zo’n vierduizend stuks rondrijden. We zochten een betrouwbare partner om onze werkplaats te beheren. We besloten om de ervaring, vaardigheden en focus van Global & Local Enterprises te gebruiken om een hechte win-winsituatie te bestendigen. Voor hen zijn het onderhoud en herstellingen corebusiness. Er zullen dertien mensen werken in deze workshop.”

Focus op 4PL

“We focussen nu op onze eigen 4PL-oplossing. We stellen onze klanten voor om de volledige verantwoordelijkheid van hun logistieke activiteiten en hun toeleveringsketen aan ons toe te vertrouwen. We hebben de mensen en beheren het proces en de technologie. Met ons uitgebreid netwerk van spoor- en wegenvervoer, terminals, schepen, hubs en een sterke IT-infrastructuur, bieden we per sector op maat gemaakte oplossingen”, aldus Geysen. 

Strategische prioriteit

Het enthousiasme is groot bij Global & Local Enterprises. “De werkplaatsen zijn onze eerste strategische prioriteit. Ons doel is uit te breiden en onze activiteiten te ontwikkelen in de belangrijkste Europese transporthubs. Het verheugt me ons outsourcingconcept verder te kunnen ontwikkelen, ditmaal met DFDS in de haven van Gent in België”, zegt Joop Roijakkers, voorzitter van Global & Local Enterprises.

Erik De Troyer