Dertig jobs weg door faling voormalig verhuisbedrijf Ziegler Group

Ziegler Relocation heeft op 17 augustus het faillissement aangevraagd. Het verhuisbedrijf was in januari 2018 verkocht aan de Franse groep Demeco. De coronacrisis werd het bedrijf fataal. “Er waren geen banden meer met ons”, benadrukt Ziegler Group.

Ziegler Relocation, dat gespecialiseerd was in internationale verhuizingen, werd verkocht omdat die activiteit niet meer paste bij de Belgische transport- en logistiekgroep. Demeco, de nummer 1 in Frankrijk op het gebied van verhuizingen voor bedrijven en particulieren, wou met die aankoop zijn eerste stappen zetten in de sector van de internationale verhuizingen. Ziegler Relocation, dat toen een jaaromzet van 3,5 miljoen realiseerde, was onder meer aantrekkelijk omdat het bedrijf lid was van het internationale FIDI-netwerk (Fédération Internationale des Déménageurs Internationaux) en veel voor Europese instellingen werkte.

Na de overname behield het bedrijf zijn naam en opereerde het verder in de Zieglerkleuren. Daarom vreest Ziegler Group voor imagoschade. In een kort persbericht benadrukt de groep dat Ziegler Relocation sinds januari 2018 niet meer verbonden was met haar. “Sindsdien hebben we geen enkele band meer met het management van Ziegler Relocation. We willen de situatie verduidelijken om alle misverstanden te voorkomen”, stelt Ziegler Group.

Coronacrisis

Ziegler Relocation kende financiële moeilijkheden. Volgens Transportmedia was het eigen vermogen in 2019 negatief en werd 450.000 euro verlies geleden. Vermoedelijk heeft de coronacrisis de financiële situatie verergerd. Volgens FIDI hebben de algemene lockdown en het verbod op internationale reizen in talrijke landen een zeer zware impact op korte en lange termijn voor de sector van de internationale verhuizingen.

Door het faillissement van Ziegler Relocation verliezen een dertigtal medewerkers hun job.

Philippe Van Dooren