David Bellon nieuwe voorzitter Air Cargo Belgium

David Bellon (DHL Global Forwarding) is door de raad van bestuur van Air Cargo Belgium verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt vanaf 15 november Steven Polmans op. Bellon streeft vooral naar continuïteit van het al geleverde werk.

David Bellon werkt als Airfreight Product Station Manager bij DHL Global Forwarding Belgium. Als voorzitter van Air Cargo Belgium (ACB) volgt hij Steven Polmans op, die sinds de start van ACB in 2016 de functie van voorzitter uitoefende. "Ik ben vereerd dat ik het vertrouwen heb gekregen van de raad van bestuur om voorzitter van ACB te worden”, zegt David Bellon.

Forwarder Cluster

Air Cargo Belgium is geen onbekende voor David Bellon. Hij was al vicevoorzitter van ACB en vertegenwoordigde er de Forwarding Cluster. “We zijn verheugd David te mogen verwelkomen in zijn nieuwe rol als voorzitter”, zo luidt het bij ACB. “Hij is altijd zeer betrokken geweest bij onze organisatie en bij BRUcargo. We kijken ernaar uit om met hem te blijven samenwerken.”

Digitalisering en community-aanpak

De komende weken werken David Bellon en Steven Polmans samen aan de overdracht van informatie en taken. “Mijn belangrijkste opdracht is streven naar continuïteit van het al geleverde werk binnen ACB. Steven heeft ontzettend veel pionierswerk geleverd, samen met onze directeur Geert Keirens. De digitalisering en de community-aanpak zijn de pilaren van ons beleid. We blijven er alles aan doen om Brucargo en Brussels Airport op de kaart te zetten als dé referentie voor luchtvrachtverkeer. We hebben een fantastisch team, een efficiënt dagelijks bestuur en een raad van bestuur die ons actief steunt, samen met een grote groep leden die waardevolle input geeft in de verschillende stuurgroepen.”

Melanie De Vrieze