Dachser richt unit op voor specifieke sectoren

Dachser heeft een nieuwe centrale eenheid opgericht: Corporate Solutions, Research & Development. Deze ‘corporate unit’ zal focussen op wereldwijde logistieke oplossingen voor specifieke sectoren.

De nieuwe unit zal tevens de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten integreren. Ze wordt daarnaast ook verantwoordelijk voor nieuwe en verdere ontwikkeling van toegevoegde waardediensten die het transport en de warehousing in het gestandaardiseerde netwerk upstream of downstream kunnen aanvullen.

Daarbij horen ook de dedicated diensten voor bepaalde klanten of specifieke sectoren, alsook 'premium'-diensten in het kader van leveringen aan de eindklant.

Voor de bundeling van de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Dachser zal samengewerkt worden met de units Corporate Development & Strategy en Corporate IT.

Stefan Hohm

Aan het hoofd van de nieuwe eenheid staat Stefan Hohm (43). Hij zal samen met zijn team wereldwijd supply chains voor klanten in specifieke sectoren implementeren. Hohm rapporteert rechtstreeks aan CEO Bernhard Simon.

Hohm werkte in zijn 23 jaar bij Dachser in diverse managementfuncties, meest recent als general manager van het logistieke centrum in Hof, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de geïntegreerde contract-logistieke oplossingen in de divisies European Logistics en Food Logistics.

Sectorspecifieke oplossingen

Dachser heeft in Europa reeds twee sectorspecifieke oplossingen uitgebouwd: Dachser DIY-Logistics en Dachser Chem-Logistics. Samen generereren ze jaarlijks zes miljoen zendingen genereren. De twee afdelingen – die onder leiding van respectievelijk Ralf Meisters en Michael Kriegel blijven staan – zullen worden toegevoegd aan Corporate Solutions, Research & Development.

In de nieuwe unit zal Dachser alle vormen van sectorexpertise samenbrengen, en dit op mondiaal niveau. Zo verzorgt Dachser Air & Sea Logistics bijvoorbeeld transporten voor klanten uit de auto-, mode-, sport-, farmaceutische- en Life Sciences-industrie.

“We streven ernaar om de complexe logistieke eisen van de verschillende industrieën tot in detail te begrijpen, op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen en wereldwijd te implementeren door middel van onze efficiënte en gestandaardiseerde netwerken’’, aldus Hohm.