Brussels Airport wint award 'Airport of the year'

Op een gala-avond tijdens de beurs 'transport logistic' in München, werd Brussels Airport uitgeroepen tot luchthaven van het jaar. "Een prestigieuze titel", klinkt het. "Want hij wordt toegekend op basis van collega's uit de sector."

Een opsteker in moeilijke tijden. Dat is het minste wat je kan zeggen over de trofee 'Airport of the Year', die Brussels Airport donderdag in München in de wacht sleepte. De vreugde-uitbarsting bij Steven Polmans, hoofd Cargo & Logistics bij Brussels Airport Company, was groot toen de naam van Brussels Airport werd bekend gemaakt. Brussel haalde het van drie andere finalisten die in de luchtvrachtsector tot de grote jongens behoren. Want ook Frankfurt Airport, Miami International Airport en Seoul Incheon Airport waren kandidaat om de award mee naar huis te nemen.

De uitreiking van de tien ACW (Air Cargo Week) World Air Cargo Awards vormen het hoogtepunt van Air Cargo Europe 2017. "De awards worden in de sector echt hoog inschat", klinkt het fier bij Steven Polmans. "Dit is niet de zoveelste verkiezing, maar wel het resultaat van de stemmen van collega's en mensen overal ter wereld die de dienstverlening op de luchthavens goed kennen. We weten ook vooraf echt niet of we winnen, dus is de gala-avond toch een hele avond nerveus afwachten. Deze trofee is de verdienste van een heel gepassioneerd team dat in vaak moeilijke omstandigheden probeert om de luchtvracht in Brussel te laten groeien. Zij zijn de verdiende winnaars."

Het opmerkelijke is dat Brussels Airport de prijs al vier keer mee naar huis mocht nemen. Dat die dit jaar meer dan ooit een opsteker is voor de Brusselse luchtvrachtcommunity, is een understatement. Bijna gelijktijdig met de viering van deze award, kwam het nieuws binnen dat een grote speler Brussel verlaat door de politieke soap rond geluidsoverlast en -normen.

Bart Timperman