Brussel zet DHL-GF op weg naar CEIV Pharma-certificatie

DHL Global Forwarding wil over zijn hele netwerk een certificatie onder het IATA CEIV Pharma-programma. Brussel mocht de spits afbijten.

Brussel was zo’n beetje het pilootproject van het programma, zegt David Bellon, Airfreight Product Manager bij DHL GF in Brussel. Daar werd de certificatie in februari al toegekend. Het was Tony Tyler, directeur-generaal van IATA, die het document persoonlijk kwam uitreiken.

Bellon herinnert eraan dat Brussel het eerste pharmastation was dat erkend was binnen het interne certificatieprogramma Thermonet. Dat bestaat zowel voor lucht- als voor zeevervoer. “Ondertussen zijn er al tientallen kantoren als zodanig erkend”, zegt hij. Ook nu was Brussel het eerste station dat het IATA CEIV Pharma-certificaat heeft behaald.

Allesomvattend certificaat

De faciliteiten die voor de certificatie werden geselecteerd, zijn een onderdeel van het DHL Global Forwarding Thermonet-netwerk. In een eerste fase zullen 30 belangrijke DHL Air Thermonet-stations worden klaargemaakt voor certificatie. De evaluatieprocedures zullen van start gaan tijdens het derde kwartaal van dit jaar.

Het certificaat wordt toegekend na een onafhankelijke doorlichting en een opleidingsprogramma. Het certificaat omvat de IATA Temperature Control Regulations (TCR), de Europese Good Distribution Practices (GDP), de zogenaamde ‘Annex 5’ van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de United States Pharmacopeia Standards.

DHL GF blijft ook op andere vlakken verder investeren in farmaceuticalogistiek. Onlangs opende de groep een nieuw farmacenter in Leipzig.