Bleckmann verlengt contract 4Kraft in nieuw distributiecentrum Rieme

De in mode- en lifestyle gespecialiseerde logistieke dienstverlener Bleckmann heeft zijn contract met het Poolse 4Kraft met vijf jaar verlengd. De logistieke activiteiten voor de kinderartikelenproducent verhuizen naar Rieme bij Gent.

Bleckmann en 4Kraft werken al sinds 2015 samen voor de distributie van het merk Kinderkraft in Europa. Het bedrijf biedt zijn producten aan via meerdere distributiekanalen, ook onlinekanalen, en doet daarvoor een beroep op de magazijn- en bezorgdiensten van Bleckmann. De samenwerking wordt nu voor een periode van vijf jaar verlengd.

Omnichannel

De logistieke dienstverlener zal omnichannelwarehousing en distributiediensten blijven uitvoeren, met specifieke aandacht voor e-commerce. Als gevolg van de contractverlenging zullen de activiteiten worden beheerd vanuit twee distributiecentra van Bleckmann in België en het Verenigd Koninkrijk. Om de groei van de klant in Europa mogelijk te maken, zal Bleckmann de Belgische activiteiten voor 4Kraft naar het onlangs geopende distributiecentrum in Rieme bij Gent verplaatsen.

8.000 m²

Voor 4Kraft wordt in Rieme 8.000 m² voorbehouden. “Met een op maat gemaakte set-up van ons distributiecentrum en onze operaties kunnen we het ruimtegebruik maximaliseren en dus de kosten verlagen. Met onder meer ons netwerk van multi-userdistributiecentra, internationale partnervervoerders en oplossingen voor retourenlogistiek, zorgen we voor de benodigde schaalbaarheid van de activiteiten”, zegt Cynthia Machielse, keyaccountmanager bij Bleckmann.

“Kinderkraft profiteert van het schaalbare en flexibele netwerk van Bleckmann”, bevestigt Sebastian Niedrich, hoofd logistiek bij 4Kraft.

Bleckmann baat al 29 distributiecentra uit in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Die zijn samen goed voor 600.000 m² aan magazijnruimte, waarvan 350.000 m² in Nederland en 200.000 m² in België. In Vlaanderen beschikt het over distributiecentra in onder meer Grobbendonk (Antwerp East Port), Rieme, Oudenaarde, Kruishoutem en Beveren-Leie.

Koen Heinen