ASX-IBECO voortaan als ON TIME Logistics door het leven

ASX-IBECO uit Antwerpen en On Time Sprinter Service uit Kortrijk gaan nauwer samenwerken onder de noemer ON TIME Logistics. Beide ondernemingen zijn eigendom van het investeringsfonds Falcon Fund uit Torhout.

Falcon Fund, een West-Vlaams investeringsfonds dat voor driekwart eigendom is van de broers Geert en Joost Van Cauwenberge (van het laminaatbedrijf Vanca), werd in 2007 hoofdaandeelhouder van ASX-IBECO. Vorig jaar nam het On Time Sprinter Service over, het tweede koerier- en logistiekbedrijf in zijn portfolio. Naast sprinterdiensten bouwde dat bedrijf een distributienetwerk in Benelux uit voor collizendingen, palletten, lengtezendingen en goederen op kapstok. Bij de overname werd gesteld dat beide ondernemingen onafhankelijk zouden blijven.

“Dat is ook zo. Ze blijven zelfstandig opereren. On Time blijft de Benelux-distributie vanuit Kortrijk organiseren en ASX-IBECO blijft de specifieke diensten aanbieden, van kaai-verificaties, het tweeuurstadsnetwerk en de postverwerking tot het visadesk voor reisvisums en legalisatie van documenten. De dispatching van die verschillende diensten blijft in respectievelijk Kortrijk en Antwerpen”, zegt Filip Goosens, algemeen directeur van ON TIME Logistics.

Sneltransport

“Wat wel nieuw is, is de nauwere samenwerking in het sprintergebeuren, met andere woorden het nationaal en internationaal sneltransport. Dat wordt nu vanuit Antwerpen gecoördineerd om de efficiëntie te vergroten. Verder is de naamsverandering vooral ingegeven door de wil om onder één merk de markt te benaderen. Zo kunnen we benadrukken dat wij meer diensten kunnen aanbieden dan die waarvoor ASX-IBECO vandaag gekend is”, voegt hij toe.

De naamsverandering gaat op 1 juli in. Het managementteam blijft ongewijzigd.

Binnenlandse acquisities

Volgens Goossens is het de bedoeling om in beide bedrijven te blijven investeren. In Kortrijk komt binnenkort een nieuw, groter magazijn en wordt het distributienetwerk verder uitgebouwd.

“Ook het koeriernetwerk willen we verder uitbreiden. Wij zijn aan het kijken naar mogelijke acquisities in regio’s waar we actiever de markt willen opgaan. Vandaag zijn we sterk in Antwerpen, de as Antwerpen-Brussel, West- en Oost-Vlaanderen. Naar de toekomst toe willen we meer aanwezig zijn in Brussel, Limburg, Luik en Wallonië in het algemeen. Wij beogen dus in eerste instantie overnames in het binnenland”, zegt Goossens tot slot.

Philippe Van Dooren