Ahlers bouwt nieuw Russisch kantoor: 3 miljoen voor extra comfort

Logistiekbedrijf Ahlers trekt drie miljoen uit voor de bouw van nieuwe kantoren in zijn vestiging in Sint-Petersburg. Een forse investering, die evenwel kadert in de groeiplannen van de groep in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie.

Meer ruimte en meer comfort, daar is het Ahlers om te doen bij de bouw van nieuwe kantoren in Sint-Petersburg. "We plannen in totaal zo'n 3.000 vierkante meter kantoorruimte over drie verdiepingen, waarvan een verdieping met 'sociale' ruimtes zoals kantine en vergaderzalen", zegt Stefan Van Doorslaer, CEO van Ahlers. De beslissing om nieuwe kantoren te bouwen, hangt samen met de sterke groei van de activiteiten in de regio in de afgelopen jaren. "De huidige kantoren werden gewoon te klein. Met de grotere ruimte hebben onze medewerkers een aangename werkomgeving en zijn we klaar voor extra aanwervingen." 

Nieuwe diensten

Ahlers heeft op de site in Sint-Petersburg 45.000 m2 magazijnruimte. Warehousing en douanemagazijnen zijn evenwel maar enkele aspecten van wat het bedrijf in Rusland en de voormalige Sovjet-Unie aan activiteiten ontplooit. Ook transport, projectlogistiek en het vervoer van diefstalgevoelige goederen hoort tot het takenpakket. In de afgelopen jaren heeft Ahlers Rusland zijn activiteiten en omzet vermenigvuldigd dankzij een continue organische groei, gegenereerd door de opening van nieuwe magazijnen in Chelyabinsk en Novosibirsk, het douane-entrepot in Sint-Petersburg en de introductie van nieuwe diensten zoals retourlogistiek, ondersteuning van tradingactiviteiten, beveiligd transport van goederen met een hoge waarde en oplossingen rond data-analyse.

Flexibiliteit

“Ahlers rondt de kaap van 110 jaar geschiedenis door de uitbreiding van zijn internationale aanwezigheid en de gestage groei van zijn activiteiten in Rusland en de GOS-landen. Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring kunnen wij onze activiteiten in de regio verder uitbouwen. We zullen nog beter tegemoet kunnen komen aan de complexe supplychainuitdagingen van onze internationale klanten, waardoor zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten”, zegt Van Doorslaer. “Flexibiliteit is de kern van de Ahlerscultuur. De nieuwe kantoorruimte creëert een innovatieve en stimulerende omgeving voor onze medewerkers, onze grootste troef.”

De kantoren zouden in 2020 klaar moeten zijn. 

Michiel Leen