19/4 - Douanecongres 2017

Douane & handel: Samen klaar voor de toekomst! Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Flows organiseren op woensdag 19 april de derde editie van het douanecongres. Na het succes van de vorige jaren willen we nog meer inspelen op de actualiteit. Een aantal gerenommeerde sprekers uit de industrie, logistiek, consultancy en de Belgische douaneadministratie zullen een aantal belangrijke thema’s toelichten gevolgd door een kort debat.

19 april 2017

Momenteel wordt het programma in detail uitgewerkt maar we kunnen u alvast meegeven dat we zullen inzoomen op de knelpunten van het nieuwe communautaire douanewetboek UCC één jaar na de invoering. We brengen douanevertegenwoordigers van enkele lidstaten, de Europese Commissie en de private sector samen.

In het tweede deel focussen we op e-commerce en maken we de link naar douane. We bekijken een aantal businessmodellen en hebben met bijzondere aandacht voor het btw- en douaneluik. 

Tot slot zal aandacht besteed worden aan de gevolgen van de brexit op het vlak van douane. Dat doen we aan de hand van een aantal mogelijke scenario’s.

Kortom een gevarieerd programma dat iedereen die met internationale handel te maken heeft ongetwijfeld zal boeien. Er is eveneens ruim de gelegenheid om te netwerken met specialisten, collega’s en douaneautoriteiten.  

Wim De Vilder, onze gastheer, zal dit congres het nodige elan geven met zijn pittige interviewstijl.

Noteer het Douanecongres in uw agenda en reserveer nu uw plaats!